Barn- & Ungdomskurser

Beskrivning av våra kurser

TK Fys

Gruppen vänder sig till den som vill skapa en bra grund i sin fysiska träning. Kanske som ett komplement till andra idrotter och aktiviteter. Kanske som en möjlighet att komma igång med sin träning. Att på ett varsamt och utmanande sätt slussas in i sin fysiska förmåga. Övningar som utmanar styrka, kondition, koordination och rörlighet. Med olika redskap och kroppen som belastning blir det ett tufft och roligt pass. Passar killar som tjejer!


TK Soma Move/Mind

Ett pass där kroppen utmanas i rörelse i ett flöde av övningar. Kroppen används som motstånd och underlaget som redskap. Rörlighet, styrka, fokus och ett inre lugn.


Mini-Cross

Här övar vi på motorik och kroppsuppfattning. Med hjälp av hinderbana tränar vi på ett lekfullt sätt.


Barndans

Kreativ dans där vi utforskar rörelseglädjen genom danslek och improvisation. Barnets kroppskontroll, kreativitet och rumsuppfattning utvecklas. Vi skapar dans genom att undersöka och uppleva rörelsespråket och dansens konstnärlighet. Motoriska och sociala färdigheter tränas likväl som förmågan att associera och fantisera. Det är en lustfylld stund tillsammans i dansens spännande värld!


Showdance

Här lär vi oss olika Showdanser till populära pop/danslåtar blandat med andra dansövningar. De får även själva vara kreativa och skapa egna delar i danserna. Kursen avslutas med en uppvisning av en eller flera danser.


Streetdance

Här testar vi på hip/hop och modern "gatudans". Kursen avslutas med en uppvisning av en eller flera danser.


Show & Street

Showdanser till populära pop/danslåtar blandat med hip/hop och modern "gatudans". Kursen avslutas med en uppvisning av en eller flera danser.


Familje- & Kompis Cross

Inne & Ute pass - En kurs för både vuxna och barn/ungdomar 8-15 år. Ett varierat träningspass med en mix av kondition, styrka o rörlighet. Träningen är uppbyggd på stationer med olika övningar. En möjlighet att testa dina gränser och bli riktigt trött. Vårdnadshavaren använder sin ordinarie aktivitet och sitt medlemskap, i annat fall 840:-/vuxen + årsmedlemsskap 250:-.


Ungdomsstyrka - Steg I + 2

Under dessa veckor får du en bra bas att utgå ifrån inför vidare träning. Genomgång av kroppens rörelser - knäböj, höftfällning, utfall, drag, press och rotation. Vi lär oss grunderna i styrketräning med hjälp av skivstång, egen kroppsvikt och enklare redskap.


HÖSTENS BARN & UNGDOMSKURSER

Alla kurser är nu igång!

Vårens kursutbud kommer inom kort.


Intresseanmälan:

sophie.fairfield@traningskompaniet.com